Datacenter personeel: tekorten en impact

Het sterk groeiende internetverkeer vraagt om (veel) datacenters. De servers in deze zwaar beveiligde gebouwen draaien 24/7 dankzij de mateloze toewijding en ongeremde technische kennis van datacentermedewerkers. Echter: datacenters kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel, waardoor verdere groei van de sector een uitdaging is.

Waarom is er een tekort aan personeel?

De belangrijkste reden voor het tekort aan datacenterpersoneel is dat de datacentersector razendsnel groeit. De laatste jaren groeide de datacenterbranche steady met zo’n 15 procent. Waar de datacenterbranche in 2019 nog zo’n 12.500 datacenterbanen bood, zijn er in 2024 naar verwachting 16.500 functies beschikbaar. In de praktijk blijkt het aanbod van personeel minder hard mee te groeien. Ondanks verschillende mooie initiatieven blijven er grote tekorten bestaan.

Daarnaast is deze industrie nog onvoldoende vertegenwoordigd in het beroepsonderwijs. De meeste ICT-opleidingen gaan niet of slechts oppervlakkig in op de kritieke infrastructuur onder onze digitale samenleving.

Het is dan ook begrijpelijk dat datacenters hun medewerkers goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden bieden. Hoe goed de arbeidsvoorwaarden bij datacenters ook zijn, soms stappen datacenter engineers over naar andere organisaties zoals ziekenhuizen of energiebedrijven. Bijvoorbeeld omdat ze nóg betere arbeidsvoorwaarden krijgen aangeboden of op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

De impact van een tekort aan personeel

Een tekort aan personeel voor datacenters maakt digitale handelingen duurder. De meerkosten worden vroeg of laat doorberekend aan consumenten en bedrijven. Een personeelstekort kan ook de opmars van datacenters remmen, waardoor datacenters eerder kiezen voor locaties in het buitenland waar de arbeidsmarkt gunstiger is.

Geen personeel beschikbaar? Kies voor datacenterdetachering

De uitdagingen voor datacenters zijn stevig, maar gelukkig zijn er ook oplossingen voor het personeelstekort voorhanden. Zo is de Dutch Data Center Association een nieuwe brancheopleiding aan het opzetten. En ook DC People leidt datacenterprofessionals op.

DC People biedt daarnaast een oplossing van onmiddellijke aard: datacenterdetachering. Als talentcenter plaatsen wij professionals bij datacenters in heel Nederland. Als datacenterdetacheerder helpen wij op projectbasis, wat ideaal is voor momenten waarop vacatures even niet ingevuld worden. Dankzij onze grote talent pool en brede marktkennis kunnen wij tijdig – soms zelfs binnen een dag – de juiste professional vinden.

Datacenter engineer: eigenschappen

Een van de functies waarin wij het meeste detacheren, werven, selecteren en leveren is datacenter engineer. Binnen de functie zijn er twee richtingen. Datacenter engineers op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig vlak houden zich bezig met technisch-facilitaire infrastructuur zoals koelsystemen en noodstroomvoorzieningen om de IT in het datacenter operationeel te houden. Engineers in de IT-richting daarentegen buigen zich vooral over installatie, configuratie en onderhoud van de hardware en het netwerk.

Al zijn er veel klussen die je als datacenter engineer alleen uitvoert, het is essentieel dat je goed kunt samenwerken. Je vertrouwt op elkaars expertise en samen houden jullie de digitale ruggengraat van bedrijven en (overheids)instellingen gezond. Dat vraagt soms om nachtwerk, maar uiteraard staat daar een goede beloning tegenover.

Datacenter engineer: skills

Met een goede opleiding kan een engineer ver komen – er is immers krapte op dit deel van de arbeidsmarkt. Maar een datacenter engineer die een stap hogerop wil, kan niet zonder bepaalde skills. Ga maar na: als consultant heb je goede schrijfvaardigheden nodig om verslag uit te brengen en als manager is overtuigingskracht essentieel.

Voor datacenter engineers is het verleidelijk om de ene na de andere technische certificering te behalen. Zo blijven ze up-to-date met de snelle ontwikkelingen in hun vakgebied. Werkgevers bieden daar gelukkig voldoende mogelijkheden toe. Maar voor beide partijen is het ook belangrijk om aan soft skills zoals communicatie te denken. Het maakt de engineer completer en de organisatie sterker.

DC People verbindt

DC People verbindt datacenters met gemotiveerde en gekwalificeerde professionals. Vertegenwoordig jij een datacenter en ben je op zoek naar direct inzetbare technicians, engineers of managers? Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.

Ben je een technisch opgeleide young professional, professional of senior professional? De overstap naar de datacenterindustrie is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar zorgt er ook voor dat je nog vele jaren van werk verzekerd bent én zicht hebt op volop doorgroeimogelijkheden. Bekijk meteen onze vacatures.