Datacenters groeien explosief, nu nog goede mensen vinden

Of het nu gaat om Netflix, videobellen, online gaming, de cloud, Wikipedia of Internet of Things: al deze diensten en technologieën drijven op datacenters. En die schieten als paddenstoelen uit de grond in Nederland. Probleem: de datacentersector heeft de grootst mogelijke moeite om de juiste mensen te vinden. De oplossing? DC People levert als talentcenter voor datacenters on demand gekwalificeerd personeel.

Brein van het internet, motor van onze economie

De samenleving digitaliseert in een razend tempo. De laatste jaren groeide de datacenterbranche daardoor met meer dan 15 procent per jaar. Momenteel telt Nederland 189 datacenters, die 378.000 vierkante meter bestrijken. And counting. Zo heeft Haarlemmermeer, een datacenterepicentrum nabij internetknooppunt AMS-IX, wéér nieuwe locaties voor datacenters aangewezen. En in Zeewolde verrijst op een techcampus van 166 hectare een datacenter dat groter is dan dat van Microsoft in Middenmeer en van Google in Eemshaven.

Deze datacenters dragen bij elkaar zo’n 1,5 miljard euro bij aan ons bruto binnenlands product. Omdat bijna al het internetverkeer door datacenters stroomt, is tijdens de coronacrisis duidelijk geworden dat datacenters een cruciale maatschappelijke rol vervullen.

Worsteling om personeel te vinden

Om maar meteen een kanttekening te plaatsen bij dit jubelverhaal: datacenters worstelen enorm om voldoende site engineers, netwerkbeheerders, maintenance engineers, cybersecurityspecialisten, mechanical/construction engineers en ander technisch gekwalificeerd personeel aan te kunnen nemen. Uit onderzoek blijkt dat datacenters het vinden van voldoende goede mensen zien als de grootste uitdaging voor de komende vijf jaar.

Tot 2024 komen er zo’n vierduizend banen bij. De sector is naarstig op zoek naar werknemers met een achtergrond in de ICT, maar ook experts in elektrotechniek, koelingstechniek en werktuigbouwkunde zijn zeer gewild. De vraag naar starters op mbo 4-niveau is het grootst, maar gezien de toenemende complexiteit van projecten stijgt ook de vraag naar mensen met hbo-niveau.

Veel vraag + weinig aanbod = veel kansen voor talent

De wet van vraag en aanbod dicteert dat de prijs omhoog gaat in een vraagmarkt. Voor datacenterpersoneel is er beslist sprake van een vraagmarkt, dus bieden datacenters naast een uitstekend salaris ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

De Dutch Data Center Association noemt zes belangrijke voordelen van werken in een datacenter:

  1. Je werkt in de frontlinie van nieuwe technologieën en maakt nieuwe technologische toepassingen zoals AI, Internet of Things en Virtual Reality mogelijk. 
  2. Nu én in de toekomst ben je verzekerd van een baan. 
  3. Je werkt in een groot bedrijf qua omvang en kapitaal, maar in kleine familiaire teams met een platte structuur. 
  4. Je hebt veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. 
  5. Je kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  6. Je kunt nog alle kanten op. Omdat je een brede kennis moet hebben van alle installaties en processen, ben je eventueel later in je carrière breed inzetbaar in de markt.

Expertises waar datacenters dringend naar op zoek zijn, zijn bijvoorbeeld digitale technologie en innovatie, technische voorzieningen, stroomvoorziening en connectiviteit. Daarnaast kent een datacenter natuurlijk een hoop ondersteunende functies op het gebied van onder meer fysieke security, onroerend goed en finance.

Niet alleen maar signaleren maar ook een oplossing bieden

Afgelopen week heeft de Dutch Data Center Association bekend gemaakt dat zij samen met Eduvelopment een gloednieuwe brancheopleiding opzetten om professionals uit andere werkvelden om te scholen tot Data Center Professional. Dit ook om het groeiende tekort aan mensen in de branche terug te dringen. Naast het opleiden van mensen uit andere werkvelden is ook het opleiden van schoolverlaters een manier om dit tekort tegen te gaan. Dit laatste is iets waar DC People sterk op inzet. 

DC People: missing link tussen vraag en aanbod

DC People is hét talentcenter voor datacenters, dat on demand datacenterpersoneel levert. Dankzij onze marktkennis, ervaring en relatienetwerk binnen het Nederlandse datacenterlandschap kunnen wij soms al binnen een dag – maar áltijd binnen de gestelde deadline – de juiste professional(s) vinden.

We leveren flexibel inzetbare medewerkers en focussen daarbij op detachering, werving en selectie en het inzetten van complete teams op projectbasis. Soms leveren we een of meerdere professionals voor een dag, maar soms ook voor een jaar. Vanzelfsprekend stemmen we de invulling altijd van tevoren goed af.

24/7 op zoek naar talent

Je voelt ‘m inmiddels al aankomen: wij zijn altijd op zoek naar talent. Of je nu een young professional, professional of senior professional bent: we komen graag met je in contact om te kijken welke interessante projecten of functies bij jou passen. Benieuwd wat we zoal in petto hebben? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Ons opleidingsprogramma

Ben je een young professional of schoolverlater (ICT4) en sta je te popelen om in de datacenterindustrie aan de gang te gaan? Ons opleidingsprogramma is een uitstekende kick-off voor je carrière.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!