De juiste mensen voor elke datacenter-klus

Door de focus te leggen op datacenters is DC People inmiddels toonaangevend binnen de branche”, zegt Godfried Teunissen. Hij is de operationele kracht binnen het detacheringsbureau met een pool van specialisten binnen alle disciplines van de branche. “Met onze eigen ervaring herkennen wij de talenten jong en oud, zowel facilitair als technisch. Bedrijven vinden bij onze mensen de zekerheid van de juiste kwalificaties, onze talenten hebben gevarieerd en uitdagende jobs. Vaak blijkt het een match voor langere of zelfs onbepaalde tijd.”

DC People is ook een erkend leerbedrijf en leidt jonge enthousiastelingen op tot degelijke professionals met fantastische carrièrevooruitzichten.

Raymond Steenvoorden is onder meer recruiter en bedient de adviseringskant van het bedrijf. “ICT’ers zoeken job opportunities, datacenters zijn de toekomst dus om dat bij elkaar te kunnen brengen is heel rewarding.”

Het Engels wordt meer en meer de voertaal binnen de ICT. Beide managers schieten in de lach. “Dat is al zo sinds de intrede van de computers in het bedrijfsleven. Zoek ook maar eens een goede vertaling voor desktop of cyber. Verder staan wij gewoon stevig met onze voeten in de klei, hoor. Wij hanteren jargon waar het past, maar houden altijd rekening met onze gesprekspartner. Die imponeren wij wel met een ‘job well done!'”

Flexibele Schil

Datacenters maken graag en veelvuldig gebruik van een flexibele schil. Godfried: “Door positieve ervaringen met tijdelijke krachten en ad hoc oplossingen staat DC People verankerd in de bellijst van menig datacenters of leveranciers van hen. Onze pool van krachten fluctueert constant. Veel detacheringen vloeien voort in een vast arbeidscontract. Soms gepland, andere keren spontaan omdat het aan beide kanten goed bevalt. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe mensen. Momenteel heerst er een tekort aan technici, oftewel technical engineers. Zowel MBO’ers als HTS’ers met deze richting hebben uitstekende perspectieven op een goede baan. Wij zijn er trots op zoveel carrières een (hernieuwde) kickstart te kunnen geven.”

DC People is VCU- en NEN 4400-1 gecertificeerd. “Wij bieden de kwaliteitstop van de arbeidsmarkt voor datacenters. Of dit nu een in datacenter gespecialiseerde design engineer of een cyber security specialist, een nog onbeschreven high potential of een ervaren senior site engineer betreft. DC People brengt mensen op hun plek. Soms kort, vaak lang, maar altijd de juiste connectie.”