Marktwerking en personeelswerving in datacenters

De digitalisering van de maatschappij vraagt om meer en grotere datacenters. De coronacrisis deed die vraag nog eens versnellen: veel klanten van datacenters vroegen om een verdubbeling van de bandbreedte, terwijl het algehele internetverkeer met 20 procent steeg. Die groei zorgt ook voor een behoefte aan extra personeel. Door de marktwerking is personeelswerving voor datacenters een uitdaging.

De Dutch Data Center Association deed onderzoek naar de groei van datacenters. In hun rapport State of the Dutch Data Centers 2020 trok de belangenvereniging aan de bel: er zijn tussen 2019 en 2024 maar liefst 56 procent méér medewerkers nodig. In absolute getallen komt dat neer op zo’n 5.000 specialisten. Waar moeten die vandaan komen?

Grote vraag naar datacentermedewerkers

Nu al staan er veel vacatures open bij datacenters. Dan gaat het niet alleen om banen tussen de servers, maar ook in de bouw, installatie, elektra en koeling. Vooral waar het gaat om technisch geschoold personeel op mbo- en hbo-niveau kan het veel tijd en moeite kosten om datacentermedewerkers te vinden. Enkele van de oorzaken voor deze krapte op de arbeidsmarkt zijn:

  • Groei in dataverbruik
    Ten eerste brengen we met z’n allen meer tijd op internet door, van series kijken op Netflix via videobellen tot organisaties die volledig in de cloud werken. De groei in dataverbruik versnelde tijdens de pandemie, waarbij datacenters het drukker dan ooit kregen.
  • Nauwelijks datacenteropleidingen
    Daarnaast sluit het beroepsonderwijs nauwelijks aan op de behoeften van datacenters. Tot voor kort was er zelfs geen enkel instituut dat bijvoorbeeld
  • Concurrerende werkgevers
    Tot slot raken datacenters personeel kwijt aan organisaties met hun eigen datacenters, zoals ziekenhuizen en nutsbedrijven. Hier zien we de marktwerking in actie: een hoger salaris of meer vakantiedagen kunnen een datacenterspecialist verleiden tot een overstap.

Marktwerking zorgt voor hoog salaris datacenter technicians

Waar een grote vraag en een klein aanbod bij elkaar komen, gaat de prijs onvermijdelijk omhoog. Met andere woorden: gekwalificeerd datacenterpersoneel, zoals data network engineers, kunnen op een goed salaris rekenen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Maar dat lost de krapte niet op: om aan de vraag te voldoen moeten steeds meer datacentermedewerkers hun tijd en aandacht verdelen over meerdere locaties.

Voor datacenters biedt dit uitdagingen bij de werving van personeel. Het proces duurt langer, er zijn minder kandidaten en het management moet een hoger budget beschikbaar stellen. En wanneer een kandidaat is aangenomen, moet een datacenter beter zijn best doen om deze medewerker te behouden – er zijn immers kapers op de kust.

Detachering voor datacenter technicians

DC People levert gekwalificeerde datacentermedewerkers op allerlei niveaus: data technicians, data engineers en floor managers. De personeelswerving confronteert ons dagelijks met de krapte op dit deel van de arbeidsmarkt. Dat tekort biedt kansen voor technisch opgeleid personeel, met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijk salaris en relevante opleidingen. Tegelijkertijd stelt dit ons voor een uitdaging die we graag aangaan.

Door middel van detachering kunnen wij datacenterprofessionals voor korte of lange termijn plaatsen bij datacenters. Ook bieden wij onze mensen een investering in hun toekomst door het een opleiding tot bijvoorbeeld Certified Datacenter Professional (CDCP) of glasvezelspecialist aan te bieden.

Succesvolle personeelswerving voor datacenters

DC People brengt werkzoekenden en datacenters bij elkaar. Wie als datacenter op zoek is naar gemotiveerde en gekwalificeerde professionals, kan contact met ons opnemen. Wij hebben kandidaten klaarstaan voor de korte termijn, voor een interim-oplossing of met zicht op een vast dienstverband.

Omdat wij ons van meet af aan uitsluitend op de datacentersector richten, hebben wij een diepgaande marktkennis opgebouwd. Zo kunnen wij de behoefte van datacenters feilloos beoordelen en er altijd een passende kandidaat bij zoeken. Alleen wanneer we een écht geschikte match vinden, stellen wij deze persoon aan je voor.

Ben jij een young professional, professional of senior professional met een technische opleiding? Dan hebben wij mogelijk een datacenterbaan voor jou. De overstap naar deze dynamische sector levert je niet alleen een keurig salaris op, maar verzekert je van vele jaren werk met aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden. Neem eens een kijkje tussen onze vacatures.