Carrièrekansen voor datacenter professionals
Carrièrekansen voor datacenter professionals

Verhoog je marktwaarde

meer geld verdienen door je expertise te vergroten

Word een expert

Wil je je carrière vooruithelpen, meer geld verdienen, een managementfunctie of juist je vaardigheden vergroten? Door expert te worden op je vakgebied gaat je status omhoog en ben je waardevoller binnen de datacenter sector. Als expert behoor je tot de best geïnformeerde mensen binnen het vakgebied en je prestatieniveau is aanmerkelijk hoger dan gemiddeld.

Het beklimmen van de carrièreladder kan best lastig zijn, maar met behulp van de coaches van DC People gaat het een stuk eenvoudiger. Waar wil je staan over 10 jaar en wat zijn de vereisten om daar te komen; begin met het krijgen van de juiste vaardigheden, competenties en het vergroten van je kennis. DC People investeert per medewerker minimaal twee dagen per maand met het vakgericht trainen en opleiden op elke gewenst niveau.

Datacenter opleidingen, trainingen en certificering

DC People heeft een strategische samenwerking met Vijfhart opleidingen. DC People levert ervaren docenten aan Vijfhart en maakt gelijktijdig gebruik van de vele datacenter trainingen en certificering voor onze medewerkers.

De bekendste opleiding is de Certified Datacenter Professional (CDCP). In deze training leer je meer over de stroomvoorziening, koeling, bekabeling en (brand)beveiliging, maar ook alles over de belangrijkste beheer- en onderhoudsacties. Daarna volgt het examen en ontvang je het wereldwijd erkent certificaat. Diverse trainingen als datacenter professional, expert of manager volg je online, bij ons op kantoor of klassikaal bij Vijfhart.

Ontmoet succesvolle mensen binnen DC People team

De meeste van onze medewerkers vinden geweldig om te vertellen hoe ze hun carrière hebben ontwikkeld. Sommige zijn gestart in een NOC-team tijdens hun studie en werkte vooral ’s nachts en in het weekend.

Inmiddels zijn ze na het afronden van hun studie en een aantal specialistische opleidingen verder, verantwoordelijk voor het beheren van een groot datacenter.

Onze mensen werken verspreid over vele datacenters en hebben inzage in vrijkomende posities, mogelijk zelfs jouw droombaan.

Datacenter professionals

"ik kreeg alle ruimte
voor het behalen
van certificaten
en diploma's"

Jelle werkzaam bij DC People sinds 2016

Op het lijf geschreven baan

Om onze medewerkers en kandidaten te laten excelleren gebruiken wij een wetenschappelijk beproefde methode die inzage geeft in welke werkomgeving, leer-, en communicatiestijl het beste bij jou past.

Wat we hiermee kunnen is dat we meer inzage krijgen in de job die op jouw lijf geschreven is. Het duurt nog geen half uur en bestaat uit 2 korte vragenlijsten die je volledig spontaan en intuïtief moet invullen. De eerste geeft inzage in je natuurlijke doen en laten en de tweede hoe je vertrouwd raakt met een veranderende omgeving en hoe je informatie opneemt.

Wat levert het jou op?
Een plaatsing waar jij de right fit voor de job bent. Een persoonlijk document met daarin een profielschets die jij vrij kan gebruiken op LinkedIn of CV. Dit persoonlijke document is ook echt een booster voor je zelfvertrouwen omdat hij je sterke punten high light.

Posities binnen datacenters worden overal anders benoemd en daar ontstaat veel verwarring over. Om er zeker van te zijn dat een vacature wordt ingevuld door de juiste kandidaat, streven we een model na met eenduidige namen voor functies. Hierdoor kunnen we vacatures beter indelen en selecteren op de kwalificaties waar een kandidaat minimaal over zou moeten beschikken. Dit voorkomt dat er een mismatch ontstaat tussen goed gekwalificeerde kandidaten en wat er gevraagd wordt in een vacature. 

De meest voorkomende posities binnen een datacenter vind je hier:

contact iconen

Jouw volgende stap

De dagen zijn voorbij dat je je hele carrière in één branche of één rol doorbrengt. Gemiddelde verander je tegenwoordig ongeveer 10 keer van baan voordat je met pensioen gaat. Dit zou geruststellend nieuws moeten zijn als je een nieuwe carrière overweegt. Wanneer je niet tevreden bent met je huidige werkomgeving of gewoon iets nieuws wilt proberen, neem dan contact op met ons. DC People heeft de meest interessante banen in de datacenter industrie beschikbaar.

Waar wacht je nog op?