Datacenter medewerker
Datacenter medewerker

September 2021 – De coronacrisis heeft ons laten zien dat we sterk afhankelijk zijn van onze digitale diensten. Dankzij de sterke digitale infrastructuur hebben we tijdens de lockdown ongestoord kunnen doorwerken, leren en ontspannen. De groei in digitale diensten heeft er ook voor gezorgd dat de vraag naar datacentermedewerkers alsmaar groter is geworden. Vooral de vraag naar snel inzetbare medewerkers en gespecialiseerde teams. DC People speelt in op deze vraag door talent op te leiden en goed geschoold personeel te leveren aan datacenters. DDA is dan ook verheugd om aan te kondigen dat DC People partner wordt van de DDA.

“DC People heeft en kent de juiste mensen die datacenters zoeken” zegt Sander Nieuwmeijer, directeur van DC People. “Vanaf het eerste moment zag DC People dat het opleiden van talenten de beste manier is om het personeelstekort binnen de sector het hoofd te bieden. In 2018 is het certificaat als Erkend Leerbedrijf behaald en waren er al contacten met de DDA over opleidingsprogramma’s. Uiteindelijk heeft ons eigen Young Professional Programma geleid tot een instroom van tientallen nieuwe talenten binnen de datacenter sector. Het initiatief is geadopteerd door de markt en draagt nu bij aan het opvangen van de personeelstekorten.”

Naast het opleiden en leveren van personeel biedt DC People ook andere diensten. Zoals het leveren van flexibel inzetbare teams die 24/7 de operationele apparatuur op een NOC bewaken, roll-out teams die assisteren bij implementaties, of decommissioning teams die over technische kennis en de nodige certificeringen beschikken om op een verantwoorde wijze oude datacenters, computerruimtes en/of apparatuur te ontmantelen.

DC People onderscheidt zich door het leveren van kwalitatief goede mensen die zorgvuldig zijn geselecteerd door het ervaren recruitment team, maar ook door het maken van heldere en concurrerende tariefafspraken. De NEN 4400-1 certificering toont aan dat DC People een betrouwbare partner is, die zijn processen op orde heeft.

Goede processen en certificeringen zijn natuurlijk belangrijk, maar medewerkers maken het bedrijf. Daarom stelt DC People goed werkgeverschap als één van zijn belangrijkste doelen. Dit betekent dat er goed wordt gezorgd voor werknemers met uitstekende verzekeringen en pensioenen, de mogelijkheid tot het behalen van certificaten en het volgen van trainingen en vervolgopleidingen. Dit alles zorgt ervoor dat de medewerkers een mooi carrière pad kunnen bewandelen bij DC People.

“We zijn verheugd dat een partij als DC People zich aansluit bij het DDA netwerk” zegt Stijn Grove, Managing Director Dutch Data Center Association. “De sector heeft te maken met een groot tekort aan (technisch) geschoold datacenterpersoneel. Recent onderzoek onder DDA leden heeft aangetoond dat er in de komende jaren maar liefst 5000 vacatures bij zullen komen. We verwachten dat DC People een waardevolle toevoeging zal zijn aan het DDA netwerk. Niet alleen omdat zij het juiste datacenterpersoneel kunnen leveren maar omdat zij ook nieuw talent opleiden.”