Senior datacentrum engineer
Senior datacentrum engineer

Effectieve werkwijze

top talent door een solide wervingsstrategie

'Skills matter more than degrees'

Het succesvolle personeelsbeleid van een bedrijf als Tesla heeft ons in zekere mate geïnspireerd. In tegenstelling tot veel bedrijven die diploma’s zien als selectie criterium, is Elon Musk overtuigt van zijn stelling ‘skills matter more than degrees’ om top talent aan zich te binden.

Ervaring is de beste vorm van onderwijs omdat deze zich niet beperkt tot wat binnen de muren van een klaslokaal wordt onderwezen. Met andere woorden wat wordt geleerd door ervaringen in de praktijk prevaleren wij boven of men informatie kan onthouden en reproduceren. Daarom toetsen wij kandidaten grondig op hun capaciteiten en of ze daadwerkelijk hun toekomstige rol binnen een datacenter succesvol kunnen uitvoeren.

De kracht van deze vorm van werving en selectie is de eenvoud en effectiviteit. Zonder de traditionele directe uitsluiting door diploma’s is de conversie aanmerkelijk hoger.

Kandidaten met goede vakinhoudelijke kennis zijn direct inzetbaar, daarna voegen wij er desgewenst gerichte trainingen aan toe om deze kandidaten nog slagvaardiger te maken binnen hun functie.

Onze recruiters voeren intensieve sollicitatiegesprekken en screenen iedere kandidaat uitputtend op zijn competenties. Hierna beoordelen wij de kandidaten pas op arbeidsethos, persoonlijkheid en opleidingen.

Deze minutieuze screening inclusief een referentie check is essentieel voor ons wervingsproces.

De beste kandidaten maken wij beter

DC People heeft een strategische samenwerking met Vijfhart Datacenter Opleidingen. DC People levert ervaren docenten aan Vijfhart en maakt gelijktijdig gebruik van de vele datacenter trainingen.

De bekendste basis opleiding is de CDCP -Certified Datacenter Professional. In deze training leer je meer over de stroomvoorziening, koeling, bekabeling en (brand)beveiliging, maar ook alles over de belangrijkste beheer- en onderhoudsacties. Daarna volgt het examen en ontvangt men het wereldwijd geaccepteerd certificaat. Diverse trainingen als datacenter professional, expert of manager volg je online, bij ons op kantoor of klassikaal bij Vijfhart en maken medewerkers waardevoller.

Assessment voor datacenter functies

Wetenschappelijk gevalideerde assessments

Onze geschiktheidstoets geeft inzicht in de ‘key performance areas’, van een kandidaat. Waar ligt het optimum van presteren op basis van natuurlijke gedrag, communicatiestijlen, werk benadering, wijze van besluiten nemen, de wijze van in contact treden met anderen in relatie tot een functie.

Het natuurlijk gedrag, waar een kandidaat geen inspanning voor levert en waar hij het meest gemotiveerd is resulteert in de beste prestaties. De krachtige combinatie van onze wetenschappelijk gevalideerde assessment geeft in een kort tijdsbestek een heel goede succes indicatie die verder bestaat uit:

• de leer behendigheid
• het voorkeursgedrag

De job assessment zet een succes profiel neer op basis van input die betrekking heeft op de gewenste vacature. Dit gebeurd door mensen die de functie goed kennen, managen, of de functie eerder hebben ingevuld. Op basis van de uitkomsten van de assessments, matchen wij de kandidaat met de vacature die precies bij hem past, zelfs wanneer een CV niet geheel aansluit op de functievereisten. De ervaring leert dat als je werk doet wat echt bij je past, je direct meer plezier, energie en motivatie zal ervaren en succesvoller bent.

contact iconen

Interesse in onze dienstverlening?

Wij detacheren direct inzetbare arbeidskrachten en leveren gespecialiseerde teams op projectbasis. De wervingsoplossingen van DC People helpen datacenters het beste talent te vinden.